Kokoonnuimme eilen lauantaina Tuulan luo ompelemaan vaatteita nukkekodin asukeille. Kotoa lähtiessä minulla ei ollut harmainta aavistusta mitä oikein tekisin. Pakkasin mukaani vain jotain kankaita, neuloja ja lankoja. Ajattelin, että kaipa jotain saan aikaiseksi. En oikein ole ompelija tyyppiä sillä aina kun olen tehnyt jotain niin tulee joko liian suuria tai liian pieniä vaatteita. Otin mukaani ostamani nuken, jolla oli jo valmis vaate. Tuo vaate vaan oli mielestäni liian "kuninkaallinen" minun tulevaan nukkekotiini. Ajattelin tehdä nukelleni enemmän kansanomaisen vaateparren. Katseltuani jokin aikaa kankaitani päädyin vihreään trikoosamettiin josta aloin näpräämään hametta ja yläosaa. Tietenkään en ollut ottanut mukaani vihreää ompelulankaa jotenka ompelin puvun ruskealla langalla. Onneksi lanka upposi kankaaseen melko hyvin. Uppouduimme ompeluksiimme välillä niin hartaasti, että olisi kuullut nuppineulankin putoavan sillä niin äärettömän keskittyneesti teimme kukin ompeluksia.  Valkeasta pitsikankaasta tein nukelleni lisäksi pukuun kuuluvan puseron.

1340699.jpg

Alla olevassa kuvassa muita kerholaisten tuotoksia. Tiinan leningit, Nallun nalleäidille tekemä uusi mekko ja Emman vielä hieman keskeneräinen meripojanasu. Siitä tulee valmistuttuaan varmaan hieno.

1340714.jpg

Kerhoswapista sain Tuulan paketin, jossa oli aivan ihastuttava serviisi. Tuulan itsensä tekemä tietysti. Tuota servettitekniikkaa pitää itsekin vielä joskus kokeilla. Minun pakettini, vanhanaikainen radio,  meni puolestaan Liisalle.

1340751.jpg

Kiitos Tuulalle vielä emännyydestä ja kerhokavereille seurasta.