Olen ollut vapaalla joulun välipäivät enkä tietenkään ole voinut olla ilman tekemistä, nimittäin nukkekotitekemistä. Olen tuunaillut Lidlistä joskus ostamiani huonekaluja ja sisustanut uutta nukkekotiprojektia. Lidlin huonekaluissa onkin ollut tekemistä, että ne saa maalilla jotenkin peittoon. Ne on maalattu jollain ihmemaalilla kun ei meinaa lähteä vanha maali pois millään. En tiedä onko vika maalissa vai maalarissa kun maali on ollut yhtä kökkeröä. Maalaaminen on edistynyt hitaasti kun on pitänyt maalata monta kerrosta ja kuivatella tietty välillä. No, tässä nyt kuitenkin valmiiksi maalattuja huonekaluja. Vihreäksi maalatut seinäkaapit tein jo aiemmin osaksi valmiista laatikoista lisäten vain hyllyt ja listaa.

1171959.jpg

Lisää vihreitä kaappeja, jotka olivat alkuperältään sinisiä.

1171987.jpg

Kaappikellon ja tuolit maalasin sentään ruskealla ja ripaus kultaa koristeeksi. Tuolien tekstiilit tein taas kerran vanhasta silkkikravatista. Niissä on juuri sopivan pieni kangaskuviointi. Nämäkin olivat alunperin sinisiä.

1172004.jpg

Saa nyt nähdä minne nämä sijoitetaan. Toinen iso taloprojektini on edennyt sen verran, että olen saanut tapetoitua ja laitettua lattiat pariin alakerran huoneeseen. Olen haaveillut laittavani talon alakertaan jonkinsortin kaupan ja suutarin. Ylempiin kerroksiin tulee asuinhuoneet. Alunperin haaveenani oli tehdä apteekki mutta sitten rupesin miettimään mistä ihmeestä saisin niin paljon apteekkipulloja, että näyttäisi apteekilta. Tällä hetkellä en osaa tehdä lasilta näyttäviä pulloja joten luovuin ajatuksesta ja laitan kaupan. Apteekkiajatus jäi kuitenkin kytemään... Suutarin halusin tehdä ehdottomasti koska ukkini on ollut suutari. Olen tuntenut aina jonkinlaista vetoa tähän ammattikuntaan. Joten suutarinliike on perustettu jahka saan sinne vielä lisää tavaraa ja tietysti itse suutarimestarin. Alla olevat kuvat ovat todella huonoja koska en millään saanut enempää valoa kuvatessani enkä halua käyttää salamaa.

1172043.jpg

Tähän tulee kauppaliike.

1172049.jpg

Suutarinvertaasta en saanut kunnon kuvaa vielä joten kuvasin lapsuudenkodistani peräisin olleen veistoksen. Monet kerrat lapsena pyörittelin ja ihailin tätä veistosta ja mietin miten mielenkiintoista olisikaan ollut tavata ja tuntea suutari ukkini.

1172070.jpg

Innostuin tekemään myös tiiliseinää ja lattiaa tulevaan keittiöön kananmunakennoista. Muutaman sähkölampun olen saanut myös asennettua. Tästä on taas hyvä jatkaa.