Melkein päivittäin ja pikku hiljaa olen väsäillyt muutamia tavaroita tulevaan uuteen nukkekotiini. Jokin aika sitten aloitin portaiden väsäämisen. Siinä on ollutkin tekemistä. Liimaamista, hiomista ja maalaamista. Portaat ovat muilta osin itsetehdyt paitsi ostin pienat ja tolpat.

1049526.jpg

Maalasin portaat tumman ruskeiksi. En ole asentanut niitä vielä paikoilleen sillä lattian teko on vielä kesken. Kuvaan ne sitten kun huone alkaa olla valmis. Toiseksi olen väsäillyt suurta hyllykaappia. Tein senkin 2 mm koivuvanerista ja balsasta. Koristeina käytin Tiimarista ostamiani puukoristeita, joita vähän muokkasin.

1049538.jpg

Tässä hyllystö vielä maalaamattomana ja koristelemattomana.

1049547.jpg

Noita puukoristeita on tosi näppärä käyttää vaikka mihin. Ei tulisi itse tehtyä. Viime syysloman aikaan piipahdin Tukholmassa ja sieltä löysin kaupan missä oli koottavia nukkekotikalusteita, lähinnä tuoleja ja pöytiä. Ostin yhden tuolin kokeeksi josko osaisin myöhemmin koota sen. Tällainen siitä tuolista sitten tuli.

1049566.jpg

Tässä osat irroitettuna ja mietinnän alla miten ne kootaan. Tuolin selkänoja piti jopa keittää ensin kuumassa vedessä muutamia minuutteja, että sain taivutettua selkänojan kaarelle. Mukana oli taivutusmuotti.

1049568.jpg

Tuoli on jotain Kustavilaista -mallia. Tulee nukkekotiini yksittäistuoliksi.