Viimeksi nukkekotikerhossa pohdimme mitä itsekukin voisi myydä kojussaan. Koska torikojumme myyntiaika sijoittuu syksyyn ja oikeastaan jo alkutalveen niin se rajoitti hiukan myytävän tavaran tarjontaa. Ihan mansikoita ei voinut ajatella myytävän. Minä valitsin myyntiartikkelikseni mm. kalat ja jotain maaseudun tuotteita. Niitä sitten olenkin tässä päivänä muutamana  yrittänyt askarrella. Kalojen tekeminen on vienyt aikaa melko paljon eivätkä olekaan niin helppoja tehdä kuin ehkä voisi kuvitella. Käytin materiaalina itsekovettuvaa vaaleaa massaa, joka tosin tahtoi kuivua liikaa ja halkeilla. Yritin tehdä kaloista hauen ja lohen näköisiä sekä pieniä muikkuja. Mielestäni hauen näköiset kalat onnistuivat paremmin kuin lohen. Pienemmät kalat ovat sitten ihan mielikuvituksen varassa. Kuvassa kalat ovat valmiina maalattuina ja kun ei sattunut olemaan oikeaa lakkaa niin käytin väritöntä kynsilakkaa, että sain kaloihin sellaisen kiiltävän, liukkaan näköisen pinnan.

993608.jpg

Koska torikojussani myydään myös maalaisperunoita niin pitihän minun niitä jostain kehitellä. Cernit massasta tekemäni perunat eivät mielestäni näytä oikeilta ja muistinkin, että mm. Marian blogissa olin nähnyt joskus ihan oikean näköisiä perunoita. Ne oli leivottu taikataikinasta. Joten tuumasta toimeen ja leipomaan. Perunoista tulikin ihan oikean näköisiä kun pyörittelin niitä vielä "mullassa" eli kahviporoissa. Samalla leivoin myös muita leivonnaisia joita ajattelin myydä kojussani. Tässä leivonnaiset paistettuina.

993623.jpg 

Keräsin yhteen tähän saakka tekemäni myytävät tuotteet ja tässä niistä yhteiskuva.

993631.jpg

Melkoinen sekamelska tässä vaiheessa. Täytyy vielä miettiä näytteillepanoa. Toripöydällä ei ole liikaa tilaa ja kaikki pitäisi saada näyttävästi esille. Myyjäkin vielä puuttuu. Näiden torikojujen tekeminen on tosi haastavaa puuhaa ja mielenkiintoista. Torikojustani olen yrittänyt tehdä sellaisen vanhan ja kuluneen näköisen kojun, joko on ollut käytössä jo pitkään samalla kauppiaalla. Se on kestänyt myrskyt ja auringonpaisteet. Katoksen kangasta pitäisi vielä käsitellä hieman jollain konstilla, että se ei olisi niin uuden näköinen. Kuva kojustani tässä vaiheessa.

993678.jpg