Tänä viikonloppuna on sekä satanut että paistanut. Lauantaina sataa loruutti vähän väliä eikä juuri voinut ulkohommeleita tehdä vaikka olin suunnitellut. Sain hyvän syyn tietenkin mineillä. Tein tällä kertaa balsasta ja  ääriviivatarroista peilin ja lampetteja. Minulla oli ostettuna sellaisia ääriviivatarroja jotka olivat  jo valmiiksi kehyksen muotoisia. Liimasin tarrat ensin balsalle ja leikkasin kehyksen tarrojen viivoja pitkin. Maalasin kehykseen lisää kultaväriä ja laitoin hieman koristeellista kultapunosta. Peiliksi kehykseen liimasin peilikuvatarraa. Hammastikusta tein kynttilät lampetteihin. Lampetin alaosaan piti vielä liimata pieni metalliniitin osa, että kynttilälle on jalusta.

926202.jpg 

Ison peilin maalasin valkeaksi liimattuani ensin kullanvärisen ääriviivatarran balsalle. Hioin sitten hiukan tuota valkeaa väriä pois, että tarrojen ääriviivat tulisivat paremmin esille. Peilistä tulikin tuolla menetelmällä hieman kuluneen ja vanhan näköinen.

926253.jpg

Toisessa näistä lampeteista ei ole kynttilänä hammastikku vaan kakuissa käytettävistä  pienistä kynttilänpidikkeistä leikattu muoviosa. Se näyttääkin mielestäni enemmän oikealta kynttilältä kuin hammastikku. 

Onneksi tänään sunnuntaina on ollut aivan uskomattoman upea sää. Tällaisia päiviä vaan enemmän. Sainkin tehtyä myös ulkohommeleita kivasti ja laitettua paikkoja talvikuntoon.