Tänään innostuin tekemään lisää noita sänkyvaatteita. En ole mikään kummoinen ompelutaidoiltani vaikka olenkin aina silloin tällöin ommellut jotain omaksi ilokseni. Ostin kirpparilta tässä taannoin miesten kravatin, ihastuin sen kankaaseen ja kuviointiin. Kravateissa on usein pienikuvioisia kankaita, jotka sopivat hyvin nukkekotiompeluksiin.Purin kravatin alkutekijöihin ensiksi. Kangas oli jo valmiiksi tilkkutäkkimäinen joten ompelin siitä tilkkutäkin. Tällainen peitosta tuli.

695978.jpg

695983.jpg

Ompelin myös pitsilakanan ja tyynyt niinikään kirpparilta löytämistäni nenäliinoista. Huomasin siinä kravattia purkaessani, että kravatin kangas on silkkiä. Tilkkupeitosta tuli siis taloni herrasväen makuuhuoneeseen parempi peitto, oikeaa silkkiä. Toisen peiton innostuin sitten tekemään tavallisesta puuvillakankaasta. Vinttikamariin täytyy näet saada vielä sänky Almalle ja hän tarvitsee sänkyvaatteet. Alman peitosta ja tyynystä tulivat tällaiset.

696000.jpg

Eilen oli tosiaan niin harmaa ja pilvinen päivä etten saanut otettua kuvia vinttikamarista mutta tänään oli jo kirkkaampaa ja mallailin vintille tulevia kalusteita paikoilleen.

696006.jpg

696008.jpg

Tuulalta saamani räsymatto sopii mielestäni hyvin Miinan ja Alman vinttikamariin.

696012.jpg

Emäntä Almakin ennätti pyörähtää vinttikamarissa töiltään. Pienethän tilat ovat kahdelle asujalle mutta Alma on onnellinen kun kamari on lämmin ja omalla tavallaan viihtyisä eikä töihin ole pitkä matka.

696015.jpg