Aloitin kesälomani nyt Juhannukselta. Viisi ihanaaaa.. viikkoa, toivottavasti. Sää tosin ei ole vielä kummasti suosinut mutta näitä nukkishommia on mukava näperrellä näin myrtsinäkin päivinä. Ennen loman alkua haaveilin tekeväni kerrankin jotain nukkishommeleita oikein kunnolla. Kerrankin on aikaa. Juhannuksena ollessani siskon mökillä aloitin virkkamaan vanhoista jätelangoista sänkypeittoa nukkekotiin. En ollut virkannut pitkään aikaan joten harjoitteluksi meni mutta jotain sain kuitenkin aikaan. Tässä tulos.

693006.jpg

Muutamana päivänä olen tuunaillut Tiimarista aikaisemmin ostamiani puuhuonekaluja. Yritin tehdä niistä vanhan ja kuluneen näköisiä sillä aion laittaa nuo pikkukaapit vinttihuoneistoon jonka remontin aloitin  eilen. Jo aiemmin suunnittelin taloni vinttikerrokseen palvelijan/apulaisen -huoneet. Talon herrasväen sukulaistyttö Miina on töissä kauppapuodissa ja kahvilassa Emäntä Alma, joka häärii keittiössä saa Miinan kanssa yhteisen huoneiston vintille. Miina on näppärä myös käsistään ja hän ompelee ja korjaa vaatteita iltaisin kun työt puodissa ja kahvilassa päättyvät. Tämän on huomannut myös talon rouva, joka tuo mielellään Miinalle ommeltavaa ja korjattavaa harva se ilta. Ylimääräiset killingit ovat tarpeen sillä Miina aikoo vielä joskus perustaa oman ompelimon ja säästää joka pennin.

693035.jpg

693039.jpg

Ruskea arkku on myös Tiimarista. Alunperin puunvärinen. Maalasin arkun ja koristelin kannen leimasimella.

693040.jpg

Kangaskaupasta löysin mielestäni ihanaa pyyhkeiksi ja liinoiksi sopivaa leveää nauhaa.

Eilen sain aloitettua taloni vinttikerroksen remontin. Koska vinttikerros oli kokonaan yhtenäistä tilaa, lisäsin pari seinää ja tapetoin ne. Lattialle en ole tehnyt vielä mitään. Saa nähdä laitanko siihen mitään päällystettä. 

693065.jpg

Tässä vintti alkutekijöissään.

693066.jpg

693072.jpg

Väliseinät ovat pahvia ja kepoiset. Ovista tein matalat ja liikkua täytyy kyyristellen. Miina ja Alma ovat onneksi pienikokoisia ja heidän onkin helpompi liikkua huoneistossaan. Kalustin jo vinttihuoneistoa mutta kun on ollut niin hämärää en ole saanut otettua kunnon kuvia. Kuvaaminen onnistuu nimittäin parhaiten kun aurinko paistaa ja valoa on riittävästi.